Nieuws

Boodschappenpakketten

Door de economische gevolgen van de coronacrisis stijgt nu het aantal mensen die in armoede leven. Dankzij Plus Supermarkt en de noodhulporganisatie kunnen wij een hoop gezinnen helpen met een Pluspakket. Elkaar helpen is de kleinste moeite die er bestaat, maar het is wel het grootste gebaar. Doe oprecht en help elkaar!


4 juni 2021

Corona update en uitvaart

Met ingang van woensdag 28 april mogen weer 100 personen een uitvaartplechtigheid bijwonen, mits er voldoende afstand gehouden kan worden. Dit is exclusief de uitvaartleider, personeel uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria. Er wordt uiteraard ook gekeken hoeveel mensen in de aula of condoleanceruimte passen in verband met de anderhalf meter afstand. Daardoor kunnen er op diverse locaties soms minder dan 50 personen bij een uitvaartplechtigheid aanwezig zijn. Voor meer informatie neemt u contact op met uw uitvaartleider. 


20 april 2021

Aflegvereniging Doe Oprecht & Het Rode Kruis

Net zoals zoveel dingen zal ook het Kerstfeest dit jaar anders zijn. Met Advent leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Vandaag hebben wij een aantal pakketten ontvangen van Het Rode Kruis. Waarvoor onze dank! Samen proberen wij in deze moeilijke kersttijd anderen blij te maken door het aanbieden van een kerstbrood en een boodschappenbon ter waarde van 25 euro. Dat delen met de mensen om ons heen, maakt het leven goed.

Geloof maakt alles mogelijk!
Hoop maakt dat alles werkt!
Liefde maakt alles mooi!

Aflegvereniging Doe Oprecht wenst iedereen een Zalig Kerst & een liefdevolle 2021 toe!
 

18 december 2020

Mondkapje ook bij uitvaartplechtigheid

In het verlengde van de tijdelijke wet maatregelen Covid-19 wordt het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes per 1 december verplicht. Ook uitvaartcentra en crematoria zijn publieke binnenruimtes. Wat betekent dat voor u als u een uitvaart bezoekt? De ruimte in het uitvaartcentrum, het crematorium of de aula van de begraafplaats waar u ontvangen wordt, is een publieke binnenruimte. Zorg dus dat u een mondkapje op heeft, als u naar binnengaat. Als u voor de uitvaartplechtigheid in de aula zit en een vaste zitplaats heeft, mag u het mondkapje afdoen. Tijdens verplaatsing zet u het mondkapje weer op. De omstandigheden bij iedere uitvaart en in iedere locatie kunnen verschillen. Daarom kan soms afgeweken worden van de hierboven beschreven gang van zaken en kan u vaker, of juist minder vaak, gevraagd worden om een mondkapje te dragen. Uw uitvaartleider kan u hierover informeren. 

 

29 september 2020

Overname Maasstad Uitvaartzorg

Met ingang van 1 augustus 2020 heeft Meenhuis Uitvaartzorg uitvaartonderneming Maasstad Uitvaartzorg overgenomen. Maasstad Uitvaartzorg wordt daardoor geïntegreerd in Meenhuis Uitvaartzorg. Hierdoor zullen er een paar veranderingen doorgevoerd worden. Zo wordt onder andere de stijl van de website aangepast naar de huisstijl van Meenhuis. Wel zal de naam Maasstad blijven. Bij nieuwe ontwikkelingen houdt Meenhuis Uitvaartzorg u op de hoogte.


6 oktober 2020

Resomeren: het nieuwe cremeren?

De gezondheidsraad heeft afgelopen voorjaar een positief advies uitgebracht over resomeren. Daarmee is de kans groot dat deze vorm van lijkbezorging ook in Nederland mogelijk wordt. Naar verwachting vergadert de Tweede Kamer dit najaar over de wijziging van de uitvaartwet. Hoe populair wordt resomeren? Blijft het een niche of zal het in de komende jaren aan populariteit winnen? Volgens onderzoek zou bijna een kwart van de mensen (23%) resomeren als alternatief voor cremeren overwegen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat resomeren in de toekomst het nieuwe cremeren wordt! Klik voor meer informatie: Wat is resomeren?


29 september 2020

Wi Kan Doe Rouwservices & Support 

Vanaf 21 september 2020 is WKD Rouwservices & Support in bezit van een mooi ingericht rouwbus. Zij zijn 24 uur per dag inzetbaar om na het overlijden uw dierbare op een respectvolle wijze over te brengen naar het mortuarium. Ook dragen zij zorg bij het begeleiden van uw dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats.


21 september 2020