Begraafplaatsen & Crematoria

Nederland kent gemeentelijke en bijzondere begraafplaatsen. Hieronder treft u enkele begraafplaatsen en crematoria waar wij geregeld komen om een overledene naar zijn of haar laatste rustplaats te begeleiden.

Het maken van een keus voor een begrafenis of crematie heeft te maken met de persoonlijke wensen van de overledene en/of nabestaanden. Over het algemeen liggen de kosten voor een begrafenis hoger dan de kosten voor een crematie. Het kan echter voor de nabestaanden troost geven als zij een plek hebben om een bezoek te brengen aan hun dierbare. Anderzijds zijn er diverse mogelijkheden om een dierbare te gedenken die gecremeerd is. Informeer bij uw uitvaartondernemer naar de mogelijkheden.Kleinschalig, klantvriendelijk & persoonlijk aandacht!

R.K. Begraafplaats & Crematorium
St. Laurentius

Nieuwe Crooswijkseweg 123
3033 PN Rotterdam
T 010 413 63 08

De begraafplaats stamt uit 1867 en is te vinden in de wijk Crooswijk. Het is mogelijk om de uitvaartdienst in de aula te houden of in de kapel ‘Heilige Maria der Engelen’. Sinds 2013 hebben zij als eerste Rooms-katholieke begraafplaats een crematorium. Zij bieden u de mogelijkheid om uw dierbare te begeleiden tot aan de luifel of in de ovenruimte van het crematorium.

De steun bij iedere afscheid!

Crematorium Memoriam
Langenhorst 100
3085 HR Rotterdam
T 010 293 04 22

Monuta Memoriam is onlangs vernieuwd en heeft een eigen crematorium met een elektrische oven. De crematieoven zorgt voor vermindering van de CO-2 uitstoot. Bij Memoria vindt u alle faciliteiten onder één dak, zo zijn er 2 aula’s en een ontmoetingsruimte. U kunt hier in alle rust  afscheid nemen van uw dierbare. 

Een persoonlijk afscheid voor iedereen.

Yardenhuis Rotterdam
Maeterlinckweg 101
3084 KD Rotterdam
T 010 480 33 44

Crematorium Yardenhuis ligt aan de zuidrand van Rotterdam. Het crematorium heeft alles te bieden om nabestaanden op een betekenisvolle manier afscheid te laten nemen van hun dierbare. Het beschikt over 3 aula’s. Het crematorium biedt u de mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte.

Elke uitvaart is uniek en moet op een persoonlijke manier worden ingevuld.

Gemeentelijke Begraafplaatsen Rotterdam
Kerkhoflaan 1-5
3034 TA Rotterdam
T 010 489 34 34

Rotterdam is een diversiteit van culturen, geloven en eigenzinnigheid. Deze 3 eigenschappen vindt u terug op de elf begraafplaatsen en crematoria van de Gemeente Rotterdam. Naast een waardig afscheid organiseert de gemeente jaarlijks herdenkingen, wandelingen en rondleidingen over de begraafplaatsen.